dimarts, 15 de juliol del 2008

Situació actual


El Zigor continua a la presó d'Albacete, actualment al mòdul 2, que es més petit i fred que el 4, on es trobava anteriorment. En aquest mòdul el taller va estar tancat i es van haver de mobilitzar per aconseguir que els el tornesin a obrir, encara que van trigar uns quants mesos fins que van poder fer fusta i altres manualitats amb materials específics.

El pati també és molt més petit, menys de la meitat del que tenien abans i això els dificulta poder fer esport, no tenen pista de bàsquet i quan surten a córrer acaben amb mal de genolls, ja que tota l'estona estan donant voltes.

Però el més greu no és això. Quan van fer el canvi de mòdul, el seu company, Txus Goikoetxea (ell i el Zigor són els dos únics presos polítics que hi queden, en aquesta presó) es trobava a una presó de Madrid fent uns exàmens i a la tornada van voler posar-los junts a la mateixa cel·la, s'hi van negar i van ficar el Txus en una cel·la d'aïllament, on contina, encara que no és una situació total d'aïllament, ja que durant el dia pot sortir al pati i fer les activitats, per la qual cosa encara pot veure's amb el Zigor.

Continuant amb la campanya de repressió envers els presoners polítics a tot l'estat espanyol ha arribat el torn a Albacete, i una de les mesures que s'han pres és allargar la freqüència amb què el poden visitar els amics de tres a sis mesos. Aquestes llistes esten restringides només a deu persones i s'ha d'afegir el cost econòmic i personal que suposa per a qui els visita, ja que ara la freqüencia de viatges s'incrementa, ja que fer visites durant sis mesos vol dir anar-hi una vegada cada dos mesos i a vegades tots els mesos (durant mig any!!) A part del que suposa per al Zigor, ja que ara està més temps sense poder veure gent nova, cares noves, històries noves que l'ajudin a trencar la realitat de la presó i sortir al carrer uns instants a través dels ulls dels seus amics i amigues.